4 timmar

Sedan min man åkte till Danmark,jag har fördrivit tiden med att ta en promenad,gå till posten & posta två brev.Handlat bröd.Fixat och donat i köket,diskat.Och hängt upp tvätten.& kollat på "Familjen Annorlunda" & CSI NY.Nu ska jag ta en dusch tänkte jag.Se lite på tv & sen lägga mig:) Imorgon vet jag inte vad som händer.Sånt som märks.Sugen på att åka in till Entre ( En galleria här i Malmö) Eller åka till stan.Jag får sova på saken.


Godnatt & sov så gott :)


/ Enna

Packat packat & packat

Killen håller på för fullt att packa eftersom att han ska till Danmark idag och ska vara där till fredagen sen kommer han hem.Åker igen på söndag kväll.Om han skulle komma hem varje dag så skulle det kosta 8000:- Danska det vill säga 10000:- Svenska,(varje månad)! Så därför han stannar till fredagen & åker hem på kvällen.Vi ska bära ut det snart till bilen tänkte vi så det är gjort.Han åker vid en 19.00 ikväll =/ Jag tror jag ska göra pannkakor:) SÅ himla gott!




Ha en trevlig dag:)

Har ni frågor om Köpenhamn?

Då är det bara att skriva och fråga:) Det kan vara allt från vart butiken ligger eller bästa godaste  kaffet/ fikabrödet mm.Så skriv nu massa med frågor om Köpenhamn! :)

Parfymen jag köpte.

Älskar den här parfymen!! Tyvärr så finns den inte kvar i Sverige.Så gissa om jag blev super glad när jag såg den på en butik i Danmark? :) Killen tyckte den luktade gott med.Idag har det inte hänt så mycket.Killen har tvättat sin uniform han ska ha med sig,han åker imorgon till Danmark på utbildning,han kommer inte hem på dagarna utan han är där från måndag-fredag.Sen kommer han hem, fredag kväll och åker tillbaks söndag kväll.Utbildningen är klar i Augusti då han ska till Afghanistan 6 månader.Det här är något min älskling vill.Och jag stöttar honom av hela mitt hjärta.Samtidigt som jag är orolig & rädd.MEN som han sa själv huvudsaken är att jag stöttar honom,och det gör jag! Har eran pojkvän varit soldat? Kontakta mig gärna då,vad ni tyckte och kände mm.


Och dom sista 2 böckerna.

Kan säga så här att när jag läste den första boken "När ingen annan ser" Så mådde jag illa bokstavligen talat.För fy fabian vilken hemsk bok!! Första gången & sista gången jag läser den.Och sen den andra boken " Det ska bli ett sant nöje att döda dig" Av Magdalena Graaf.En väldigt bra bok.Så har du inte läst den så är det dags:) Har ni någon favorit bok/ böcker ? :)


Mer böcker

På dom här ser man texten bättre.Och just nu läser jag "Mamma sa att jag var sjuk" Har läst den förut men den är så spännande & så himla bra.MEN man blir arg & ledsen när man läser den här boken.En verklighetsbaserad bok.Sen har nog dom flesta läst böckerna "Pojken som kallades för det" HEMSK HEMSK HEMSK! MEN också spännande.Också den är verklighetsbaserad.& Den sista som inte var så bra,Nicole Ritchies bok " Sanningen om diamanter"


Favorit böckerna.

Några av mina favorit böcker.Vet inte om ni kan se vad det är för böcker så kan skriva upp dom: Första är:
"Att älska som en porrstjärna" Av Jenna Jameson.
"Elsas Mode
"Star"  -Av Pamela Anderson
"Guccikrigen" -Av Jenny Gucci
"Diamanter Är För Evigt- Av Laruen Lauren Weisberger
Sen ska jag lägga upp dom andra böckerna med,vet inte hur man sätter ihop alla istället för att ladda upp en i taget.


Hel dag i København

Jag och mannen åkte hemifrån vid 10.10 igår på förmiddagen och  kom hem vid en 21.00 igår kväll:) Vi hade en super mysig & trevlig dag/ kväll.Babe klarade testet som han skulle göra,så det betyder att han åker till Afghanistan i Augusti i 6 månader.Jag är så stolt över honom,han skulle springa 3 km på 16 minuter.Han sprang 3 km på 14 minuter.Och det är riktigt riktigt bra! Så stolt över honom! <3 Till och med hon som tog tiden blev riktigt imponerad.Sen åkte vi till Bilka & handlade mat.Köpte även en mega mysig dress från Gina T som dom hade fått in.Och så blev det en Diesel parfym också.Lägger upp bilder imorgon.Jag fick syn på den här fina bilen på parkeringen .Var bara tvungen att ta kort.Även om det är en Fiat;) Hehe! Nu ska jag ta något att dricka och sen blir det sängen! Blir nog att läsa lite i boken först.Läser en bok som heter " Mamma sa att jag var sjuk" En verklighetsbaserad bok som är otroligt spännande.Men man blir också förbannad.Så ett tips läs den! Har ni några bra tips på böcker ? Verklighetsbaserade helst.Så hojta till! :)


Ha en trevlig helg! :) / Enn
a


Ärenden.

Nu har v gjort våra ärenden på stan vi skulle göra:) Så nu sitter både ja & killen vid datorerna.Han pratar i telefonen & jag skriver blogg.Idag blir det att ta det lugnt & sen vid sju i kväll så är det tvättstugan som gäller.Mindre kul men det måste ju göras.Va inne på Glitter också i stan & köpte en ring:) Så fin så.Nu ska jag vila en stund sen dags för tvätten.


/ Enna

Christian Louboutin.

Dom här skorna är bara för snygga! Här i Malmö så kan man inte få tag på Christian Louboutin skor.Utan man får då åka över till Köpenhamn.Och jag har sett att dom säljer dom här skorna i Köpenhamn.Men priset ligger på 10000:- DANSKA! Så cirka 13000:- SVENSKA! Är det värt det? Men dom är ju bara för snygga & läckra!


Fattig man ?

Danmarks rikaste rikaste man heter Maersk McKinney Møller.Han har butiker som Bilka en matbutik men mycket billigare än dom andra matbutikerna.Även om det är billigt så är det betdyligt bättre än dom andra mat butikerna.Jag & killen handlar ofta på Bilka.Bilka finns bara i DK.Här nedan för ser ni hans förmögenhet.Fattig man alltså! :)

 

Förmögenhet 2009: 82,4 miljarder danska kronor.

Förmögenhet 2008: 132,9 miljarder danska kronor.

Företaget A P Møller-Maersk: Rederi, containerfrakt, logistik, skeppsvarv och gas- och oljeframställning. Maersk är också storägare i Netto.

 

Huvudägaren är den snart 97-årige Arnold McKinney Møller far till tre döttrar varav den yngsta,Ane McKinney Møller spås ta över rodret. Hon sitter i styrelsen för AP Møller-Maersk, familjestiftelserna och familjeföretaget Estemco och kniper ofta en topplacering i sammanställningarna över Sveriges rikaste kvinnor med en förmögenhet på runt 700 miljoner kronor. Bosatt iStockholm. och gift med adelsmannen Peder Uggla.

 

Så löjligt mycket pengar alltså! Om du hade varit lika rik vad hade du shoppat ? Eller hade du kanske blivit snål?

 

 


Måndag

Vad har man gjort idag då? Inte så mycket.Åkte & handlade förut,tvättat & bara slappat.Imorgon har vi lite ärenden vi ska göra.På fredag ska vi till Köpenhamn & killen ska göra testet,klarar han det så har han fått jobb från & med 1 / 2- till och med nästa år i April.Han åker då till Afghanistan i Augusti & är borta 6 månader.Men han får komma hem 3 veckor & sen tillbaks igen.Så man är lite nervös hur det går på fredag,men jag vet att han klarar det.Då ska vi ut & äta god middag i Köpenhamn tänkte vi för att fira:) Ska inte glömma kameran då!


Hoppas ni har det bra!




Nu ska vi se Alien aldrig sett dom filmerna förut.Så får se om den är bra.


/ Enna

Blev inget Köpenhamn.

Jag hade varken lust eller ork,sog så dåligt inatt + att jag kände mig hängig när jag vaknade! Skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk igen! Men det märks.Annars har vi inte gjort så mycket idag. Handladt & sen såg vi "Megamind" Hemma.babe har den på datorn.Den filmen måste ni bara se:) & nu så sitter jag vid datorn & funderar på vad man ska göra.Kanske skulle krypa ner i soffan med något gott & sen kolla på någon film? Babe speler pang pang spel med sina vänner på dator.Jag är inte intresserad av dataspel.Kan inte sitta flera timmar framför datorn.Jag är så rastlös av mig=/ Helt sjukt.Men men


Har ni en bra lördag? :)





Köpenhamn.

Jag är sugen på att åka till Köpenhamn imorgon.Men beror på hur vädret blir.Regnar det så åker jag inte.Älskar att bara gå omkring i stan.Kolla på folk:) Ta något varmt att dricka.Så nu jäklar får det bli bra väder imorgon.Vad ska ni göra i helgen då? Idag har jag inte gjort så mycket.Tvättat & så blev det en promenad med till ica var så sugen på godis så köpte lite.Annars äter jag Rädisor om jag blir sugen på godis eller något.Funkar hur bra som helst.Gott & nyttigt.



Ha en trevlig helg!



/ Enna

Danska Företag..

  • Carlsberg
  • Ilva ( En möbelaffär ungefär som IKEA.Men dyrare.
  • Vero Moda
  • BR-Leksaker
  • Cheapy ( Byggvaruhus)
  • Georg Jensen ( Smycke Designer)
  • Jysk
  • Silvan
  • Netto
  • Ecco ( Sko affär)
  • Falck
  • Bianco Footwear
  • Royal Copenhagen ( Porslin)
  • Rosendahl ( Kolla gärna på dera sida : http://www.rosendahl.dk
  • Tuborg

Vårat nya kök.

Japp det här ska bli vårat nya kök har jag bestämt.När vi ska göra om köket.Det är så snyggt! MEN det är från Ballingslöv & vet man vad det är så vet man att det är äckligt dyrt! Just det här köket kostar 130000:- Billigt & bra eller vad säger ni ? :) Älskar att renovera,inreda & designa.


Danmark.

Danmark har ca 5,5 miljoner invånare varav knappt en fjärdedel bor i Storköpenhamn.Omkring en tredjedel av landets befolkning bor inom Hovedstadsregionen (inte att förväxla med den nya "Region Hovedstaden"). Av 5.475.791 invånare (2008) bodde 3.010.443 väster om Stora Bält på en 32.772 km² stor landyta (befolkningstäthet: 91 per km²), 2.465.348 (45%) bodde på en 9.622 km² stor landyta (befolkningstäthet: 256 per km²) i Østdanmark.


Kastrup

I Köpenhamn finns den interkontinentala flygplatsen Kastrup Nordens mest trafikerade, belägen sju–åtta kilometer från stadens centrum och alldeles invid Öresundsförbindelsens fäste. Att höjden över havet är försumbar, omgivande terräng flack och banorna långa och välutrustade gör att Kastrup räknas till de säkraste flygplatserna i världen. Det finns tre banor: 04L/22R, 04R/22L samt 12/30. Bana 22L är utrustad med ILS kategori 3, vilket innebär att flygplan (med rätt utrustning ombord) kan landa även om sikten är noll meter.

Flera av passagerarna är från södra Sverige Detta beror på att Öresundsförbindelsen ger bekväma anslutningar. Antalet flygbolag som opererar härifrån är betydande och mest dominerande är SAS, vars trafik utgår härifrån. Flygplatsen har tre terminaler, varav de två största är avsedda för internationell trafik. En fjärde terminal är under projektering. Under dagtid avgår ett flygplan varannan minut. Kastrup har en tunnelbanestation, varifrån man snabbt kan ta sig till centrum, och en underjordisk järnvägsstation med bland annat direkttågförbindelser till hela södra och västra Sverige och till Helsingör via centrum.

Andra Flygplatser.

Billund nära Vejle och Legoland är Jyllands största flygplats samt utanför huvudstäderna den mest trafikerade i Norden. Det finns även ett antal mindre trafikflygplatser i Danmark, bland annat i Ålborg Århus och Roskilde samt på Bornholm.

Legoland -Billund

Det första och största Legoland ligger i Billund där Lego kommer ifrån och har sitt huvudkontor. Parken öppnades 1968. Legoland är byggt av cirka 20 miljoner Legobitar.

 

Om ni inte har varit på Legoland så säger jag bara ÅK DIT! :) Man blir som ett barn på julafton.Det finns så himla mycket att titta på.Från Köpenhamn till Billund är det 30 mil så det är en bit.MEN det är värt det.

 

Det var lite fakta om Danmark / Köpenhamn

 

 


Enda som behövs är en bro.

Tänk att det enda som behövs för att komma till Danmark från Skåne är en bro.Nu så har dom pratat om att dom ska bygga en bro från Danmark som ska gå till Tyskland.Fatta vad coolt.Då behöver man inte ta färjan ( beroende på vart man ska i Tyskland) Men ändå :) Har ni varit i DK någon gång & vad tycker ni ?


Vad vill ni läsa om ?

Vad vill ni veta om Köpenhamn? Skriv gärna & berätta vad ni vill veta mer om.Idag har det varit fullt upp ,tvätta,steka pannkakor,betala räkningarna.Städa.Tiden har gått fort idag.Imorgon ska vi till stan.Jag är sugen på att köpa en mini PC har hittat en i DK för 1900:- ( danska) Men så klart så var den slut =/ Men får hoppas dom får in den igen för då köper jag den.Nu ska jag äta rädisor vilket jag ÄLSKAR.Sen blir det nog sängen.



/ Enna





Fisketorvet

Lite av Gallerian i Köpenhamn.Otroligt fint är det.Så har ni vägarna förbi så tycker jag verkligen ni ska åka till Fisketorvet.


Afghanistan

Då min pojkvän har varit soldat i Bosninen,Kosovo & Afghanistan.Han vill på en mission igen & jag stöttar honom av hela mitt hjärta.Det vet han,men samtidigt så kommer jag vara orolig & sakna honom så otroligt mycket.Den 28 / 1 nästa fredag så ska han göra ett löptest i Köpenhamn,han ska då springa 3 km på 17 minuter.Han springer nu här hemma varannan dag på 17:29 Så 29 sekunder för mycket.Klarar han testet den 28 så får han då jobbet i Afghanistan.Han blir då borta i 6 månader.Mina känslor just nu är upp och ner.Orolig i magen.MEN jag stöttar honom och det är det viktigaste för honom.


Har din pojkvän varit soldat ? Maila gärna.


/ Enna

Fisketorvet.

Igår var vi i Köpenhamn hela dagen kom hem runt halv ett inatt.Men vi  hade det så mysigt & en underbar dag.Först skulle killen på läkarundersökning,& det gick kanon bra det.Sen åkte vi till en bil verkstad då våran pärla har ett fel som vi inte vet vad det är.Sen efter det åkte vi hem till killens mamma & Molly .Hon blev så glad:) Världens bästa & sötaste hund.Sen efter det åkte vi till Fisketorvet en mega stor galleria med allt från butiker,till matställe & bio.Vi åt på en Restaurang som heter Panaroma riktigt god mat,dyrt men otroligt gott.& sen gick vi på bio vi såg "Meet the Parents: Little Fockers" Den var helt okej men inte lika rolig som dom andra filmerna.Och sen åkte vi hem.Tiden gick så himla fort igår men vi hade en super mysig & trevlig dag / kväll.


Förlåt förlåt..

För min otroligt dåliga uppdatering,men har inte haft någon som helst lust till att blogga.Sen så har det varit lite andra saker i vägen.Men som tur är så är det mycket bättre:) Hade ni en bra nyår igår ?





Måste skärpa mig & uppdatera bloggen VARJE dag.Jag måste!



Hoppas ni mår bra:)


/ Enna





RSS 2.0